budi #1 na guglu

Imate sajt, ali je slabo pozicioniran i teško dolazite do klijenata. Gugl oglasi (Google Ads) su prava stvar za vas.

Šta su to gugl oglasi?

Gugl oglas (Google Ads), šta je i kako izgleda najlakše ćemo vam objasniti na primeru. Primer je sledeći: Imate firmu koja se bavi šlepanjem automobila. Napravili ste sajt, ali po ključnim rečima za pretragu nije baš najbolje pozicioniran. Za posao šlepanja vozila je jako bitno da ste u vrhu pretrage. Obično je ljudima hitno potrebno šlepanje i neće mnogo pretraživati, već će pozvati prvog, eventualno drugog kojeg je gugl ponudio. U ovom slučaju da biste bili dobro pozicionirani potrebno je da se uradi kampanja na guglu i da se plate gugl oglasi. Gugl će vas po izabranim ključnim rečima pozicionirati u sam vrh pretrage. Ispod možete pogledati jedan primer gugl oglasa.

Šta je to gugl oglas?

Šta je to Gugl oglas (Google Ads), najlakše ćemo vam objasniti na primeru. Primer je sledeći: Imate firmu koja se bavi šlepanjem automobila. Napravili ste sajt, ali po ključnim rečima za pretragu nije baš najbolje pozicioniran. Za posao šlepanja vozila je jako bitno da ste u vrhu pretrage, obično je ljudima hitno potrebno šlepanje i neće mnogo pretraživati, već će pozvati prvog, eventualno drugog kojeg je gugl ponudio. U ovom slučaju da biste bili dobro pozicionirani potrebno je da se uradi kampanja na guglu i da se plate gugl oglasi, gde će vas gugl po izabranim ključnim rečima pozicionirati u sam vrh pretrage. Ispod možete pogledati jedan primer gugl oglasa.

Koja je cena gugl oglasa?

Što se tiče cene oglašavanja na Guglu imate tri vrste troškova:

    • troškovi izrade kampanje 50€ (plaćate nama – jednokratno)
    • troškovi vođenja kampanje na mesečnom nivou od 30€ za mala preduzeća, pa do 50, 100, 200 € za velika preduzeća, cena zavisi od složenosti kampanje (plaćate nama – mesečno)
    • troškovi oglašavanja – od 100 dinara pa naviše, sami određujete dnevni budžet (plaćate Guglu). Da pojasnimo malo ovu stavku ka Guglu. Guglu plaćamo po kliku, koja je cena jednog klika na oglas zavisi od više faktora. Cena klika može biti 2-3 dinara, a može i 100 dinara.  Ako i Vaša konkurencija plaća oglase, cena klika će biti veća, ako Vam je sajt loše optimizovan, cena klika će biti veća, ako je oglas loše optimizovan cena klika će biti veća… Dakle, ako odredimo dnevni budžet 500 dinara, a cena klika je 25 dinara, na dnevnom nivou ćete imati 20 klikova na oglas. U dogovoru sa Vama možemo ograničiti vremensko prikazivanje oglasa (npr. od ponedeljka do petka od 10.00 do 16.00 časova). Takođe ograničavamo i teritoriju na kojoj se oglas prikazuje (npr. ako svoje usluge pružate samo na teritoriji Novog Sada, ograničićemo da se oglas prikazuje samo u Novom Sadu, da nemate bespotreban trošak zbog klikova sa druge teritorije).

Želim da pokrenem oglase, koji su dalji koraci?

Potrebno je da nam se javite na telefon 064/054-46-89 ili na mejl info@otvoriprozor.com sa detaljima o uslugama ili proizvodu koji želite da reklamirate. Mi ćemo Vam dodatno pojasniti sve detalje oko oglašavanja, uzeti sve neophodne informacije i možemo krenuti u izradu Gugl kampanje. U veoma kratkom roku Vaši oglasi će se početi prikazivati u Gugl pretrazi. Mi ćemo detaljno pratiti oglase i vršiti njihovu optimizaciju, a na kraju svakog meseca dobićete izveštaj o broju klikova na oglas, broju prikaza oglasa, prosečnoj ceni klika, ukupnoj ceni oglašavanja, poziciji oglasa na gugl pretraživaču, ključnim rečima koje su najviše pretraživane, CTR…

Pozovite
Gde smo