Potrebno vam je nešto malo novca i da nas pozovete 064/054-46-89. 😉 Pogledajte naše cene izrade sajtova ⇒ CENE.

Da bismo izradili jedan sajt neophodno je da izvršimo zakup domena i hostinga.

Šta je to domen?

Domen predstavlja ime sajta, odnosno adresu na kojoj se sajt nalazi. Svaki domen ima svoju ekstenziju (nastavak). Tako imamo domene sa različitim ekstenzijama, kao što su „.rs“ „.com“ „.org“ i mnogi drugi. Domen se može kupiti kod bilo kog domaćeg ili stranog provajdera (firme čija je osnovna delatnost da omoguće povezivanje na Internet). Da biste kupili domen, morate unapred znati kako želite da vam glasi adresa sajta i naravno da ta adresa nije već zauzeta. Na primer, ako se bavimo izradom nakita, proverićem prvo da li je dostupan domen www.izradanakita.rs. Domen koji ujedno i opisuje vašu delatnost je najbolji iz razloga što će imati najbolje indeksiranje na pretraživačima kao što su google, yahoo, itd. Narvno za dobro rangiranje na pretraživačima nije presudan samo domen, već mnoge druge stvari, pa se iz razloga što boljeg pozicioniranja vrši tzv. SEO optimizacija. Ako nama poverite izradu sajta možemo i mi da izvršimo zakup domena po cenama provajdera, bez naplate ikakve provizije za taj naš trud. Dakle kada smo odredili i kupili domen potrebno je da kupimo i hosting.

Šta je to hosting?

Hosting predstavlja prostor na internetu gde je smešten naš sajt. Ceo sadržaj sajta (baza podataka, stranice, slike, postovi i razni drugi dokumenti) se nalazi na hostingu, samim tim treba odabrati veličinu hostinga koji odgovara količini podataka koji će se nalaziti na našem sajtu. Ako je sajt statičan, odnosno, ne vrše se česte izmene sadržaja na sajtu, u tom slučaju nam je dovoljan početni hosting paket, što više sadržaja, potreban nam je i hosting sa više prostora. Svi provajderi koji nude zakup domena imaju u ponudi i zakup hostinga, s tim da ne morate kod iste kompanije kupiti i domen i hosting. Ako nama poverite izradu sajta možemo i mi da izvršimo zakup hostinga po cenama provajdera, bez naplate ikakve provizije za taj naš trud.

Ako ste osmislili koji domen bi hteli za Vaš sajt, sve što vam preostaje je da nas kontaktirate i dogovorimo izradu Vašeg sajta po najpovoljnijim cenama u Srbiji.

Dosta je bilo skrivanja, neka svi saznaju za Vas, otvorite prozor u svet.

Pozovite
Gde smo